Event Architects, agentie full de organizare evenimente in Iasi

Pe  Gabriela si Ilona le-am cunoscut anul trecut, in septembrie 2016, cu ocazia unui eveniment pe care il organizam pe atunci. Impreuna, ele sunt echipa din spatele Event Architects, agentie de organizare evenimente corporate, nunti, botezuri, banchete sau team building-uri.

E timpul sa le cunosti si tu. Cine stie cat de curand vei avea nevoie de ajutorul lor.

1. Buna Gabriela si Ilona, buna ziua Event Architects! Prezentati-va pe scurt, in max. 5 cuvinte.
E. A.: Buna Carmen! Sa incepem. 5 cuvinte: experienta, determinare, optimism, deschidere, succes. Daca avem voie sa extindem descrierea, as mai adauga: onestitate, solutii, echilibru, zambete, prietenie.

2. De ce “Event Architects”?
E. A.: Cautam un nume de firma simplu si usor de retinut, care sa rezume experienta noastra in organizarea de evenimente corporate si private. Rugasem prietenii sa vina cu sugestii, dar nimic nu ni se parea reprezentativ pentru noi. Intr-o seara, stateam si ma gandeam ce functie sa ne trecem pe cartea de vizita imediat ce gasim numele firmei si trecem la treaba. Dupa 10 ani in functie de conducere, ne doream ca sub numele noastre sa nu mai troneze cuvantul “manager”. Vroiam ceva mai simplu si atunci a venit ideea de a inlocui manager cu “arhitect de evenimente”. (In fond, asta si facem! Pornim de la ideea unui eveniment si il desenam in cele mai mici detalii, urmarim desfasurarea lui in conditiile stabilite cu clientul… exact cum face un arhitect.)

Ideea a fost atat de bine primita de toata lumea, incat s-a nascut “Event Architects Agency” si noi am sfarsit prin a fi tot manageri, pentru a evita redundanta.

3. Ce v-a determinat sa puneti bazele unei agentii de organizare evenimente in Iasi?
E. A.: Am simtit ca este nevoie, pentru ca nu exista ceva similar. Sunt organizatori de evenimente care s-au dezvoltat frumos in sectorul de evenimente corporate, cu multi dintre ei am si lucrat pe vremea cand faceam parte din echipa de vanzari si organizari evenimente de la Unirea Hotel & Spa. Am vazut ca sunt incercari timide si pe sectorul de evenimente private (nunti, botezuri, banchete), dar din pacate, fara experienta reala in acest domeniu. Mi-as dori sa nu confunde nimeni designer-ul florist, fotograful, dj-ul cu wedding plannerul, omul, echipa care organizeaza.

Noi am lucrat 7 ani in turism si organizari de evenimente. Ilona are experienta anterioara si in organizarea de evenimente mari outdoor. Daca ar fi sa insumam anii in care ne-am dezvoltat si am invatat, sigur sunt peste 15. Am gestionat tot felul de evenimente: mici si mari, cu bugete reduse sau cu bugete generoase, cu cereri usor de indeplinit sau cu cele mai sofisticate cereri care necesita imaginatie si cunoasterea pietei. Noi am avut sansa sa lucram la cel mai mare jucator de pe piata Iasului pe partea de evenimente.

Contactul cu clientul il luam in momentul in care decideau sa organizeze evenimentul si aveau doar data stabilita. Din acel punct, incepeam sa dezvoltam totul. Am invatat care sunt furnizorii pe care ii poti implica in relizarea unui eveniment de succes, am invatat cum sa ajuti clientii sa ia cele mai bune decizii cu privire la locatie, meniu, decor, programe artistice, etc.
Dupa toti anii de experienta, putem garanta ca ajutam pe orice client sa economiseasca timp si bani, venind cu cele mai bune solutii.

4. De ce alege o mireasa sa apeleze la serviciile unui wedding planner?
E. A.: Pentru ca serviciile unui wedding planner cu experienta, te pot scuti de multe cautari (drumuri, telefoane, e-mailuri, intalniri) si te pot ajuta sa iei cele mai bune decizii astfel incat sa alegi cei mai buni furnizori la cele mai bune preturi. Ca mireasa, iti definesti dorintele si viziunea. Nu trebuie sa te intalnesti cu zeci de furnizori pentru a-i alege pe cei potriviti. Cautarile si intalnirile, sunt facute de wedding planner, care le sintetizeaza si le prezinta miresei. Ulterior, te intalnesti doar cu cei cu care vei lucra si pe care wedding planner-ul ii va coordona astfel incat sa fie totul perfect.

Pe scurt, daca o mireasa isi doreste sa fie relaxata, sa se bucure din plin de marele eveniment, apeleaza la un wedding planner care preia toata alergatura si tot stresul care le impovareaza pe majoritatea mireselor. Imagineaza-ti ca am vazut peste 350 mirese. Foarte putine au fost cu adevarat relaxate, caci au ales sa fie si organizatori de eveniment. Multe erau derutate de sfaturile neavizate care veneau din toate directiile, unele erau suparate pe furnizorii care nu dadeau asigurari ca totul va fi in regula. Ar fi avut siguranta decizilor luate si libertate sa se bucure de momentele frumoase, daca ar fi avut langa ele un wedding planner.

5. Cum stie o mireasa ca a ales planner-ul potrivit?
E. A.: Imi place sa cred ca se evalueaza experienta wedding planner-ului. In plus, apare si putina chimie si fizica. Ca intr-o relatie. In urma unei intalniri, mireasa va simti daca persoana pe care a avut-o in fata stie ce face si daca merita sa isi lase marele eveniment in mainile ei. Vorbim de un eveniment unic. Nu poti lasa pe cineva neavizat sa se joace cu visul tau, cu bugetul si cu detaliile.

6. Numiti 3 lucruri care va plac cel mai mult cand vine vorba de organizarea unui eveniment.
E. A.: Noutatea cu care vine fiecare eveniment (si creativitatea pe care o investim pentru a vedea zambetul pe fata clientului), planificarea in cele mai mici detalii (sa detinem controlul), bucuria de la finalul unui eveniment reusit.

7. Care a fost pana acum cea mai mare provocare a voastra ca si echipa?
E. A.: In momentul de fata, mare provocare este sa facem miresele sa inteleaga ce face un wedding planner si sa le determinam sa apeleze la serviciile noastre. Desi serviciile noastre costa, ele nu sunt un cost real. Timpul economisit, reducerile si facilitatile obtinute de la furnizori acopera cu siguranta suma pe care ele se gandesc ca vor trebui sa o achite. Putem demonsta in cifre 🙂 dar nu cred ca este cazul. Se vor lamuri singure!

8. Care este punctul forte al fiecareia dintre voi?
E. A.: Sunt multe! Este greu sa definim doar unul.Iti spun ce apreciaza cel mai mult clientii cu care lucram: experienta, optimismul, bucuria de a crea ceva frumos si memorabil.

9. Ce va recomanda pentru acest job important, de wedding planner?
E. A.: Planificarea, o lista lunga de furnizori testati anterior cu care mergem la sigur, anii in care am vazut sute de mirese fericite si multumite in urma sfaturilor primite, inventivitatea si viteza de reactie in a gasi solutii la orice situatie aparuta in timpul organizarii sau desfasurarii unui eveniment.

10. Ce planuri aveti pentru 2017?
E. A.: Marete si frumoase! Ne dorim sa avem o mai buna vizibilitate pe piata, sa finalizam cu succes toate evenimentele pe care le gestionam, sa ajutam viitoare mirese sa aiba nunta visurilor lor, sa incheiem anul cu zambetul pe buze. Abia am inceput si lucrurile deja se contureaza frumos.

11. Acum la final de interviu, ce sfaturi aveti pentru viitoarele mirese?
E. A.: Sa lucreze doar cu persoanele cu care sunt pe aceeasi lungime de unda, sa isi defineasca corect dorintele si asteptarile in raport cu bugetul de care dispun, sa nu se lase coplesite de”febra” pregatirilor, iar in ziua marelui eveniment sa se detaseze total si sa se bucure din plin!

12. Event Architects, va multumesc! Mult succes!
E. A.: Multumim si noi! Sa avem cu totii un an fantastic!

 

1 Trackback / Pingback

  1. De ce sa aleaga o mireasa serviciile unui wedding planner?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*