Concurs pentru iubitorii de cafea

Oare tu ce ai facut luna asta in zilele de 17 si 18? In weekend-ul cu pricina s-a intamplat si festivalul urban Street Delivery, a 5a editie din Iasi, un eveniment organizat de echipa de la Carturesti. Initiativa a plecat din Bucuresti in urma cu cativa ani, si la momentul respectiv a reunit proiecte arhitecturale si de design, sub numele de Street Delivery. Acum, este un concept a prins contur in mai multe orase mari din tara si an de an, reuneste sub diferite tematici, proiecte locale, expozanti si vendori, vreme de 3 zile.

Tematica de anul acesta a fost Gradini Posibile, si a reunit peste 15 proiecte locale, dintre care ii mentionez pe cei de la Food Forest si Melcul Verde. De ce sunt acestia 2 speciali? Pentru ca primul (Food Forest) este un agricultor din zona care face permacultura in propria gradina, cultivand peste 300 de plante fara nici un fel de fertilizator artificial, iar cel de-al doilea (Melcul Verde) este un proiect constand intr-o gradina publica in care elevii rasadesc seminte curate si apoi culeg legumele si verdeturile rezultate. Voi detalia in curand despre fiecare in parte, care trebuie vizitati, pe rand.

Pe langa activitatile cunoscute din gradina Casei Pogor, m-am bucurat de un super concurs, Mesterii Cafelei, primul organizat de Scoala moldoveneasca de Cafea din Iasi. Vreme de 2 zile, am urmarit 12 concurenti in plina desfasurare.

Din Iasi, Vaslui, Suceava, Bacau si tocmai din Timisoara, cei 12 au venit la concurs cu gandul de a impresiona membrii juriului. Concursul s-a defasurat in aer liber, in ciuda faptului ca vremea a fost potrivnica: a plouat destul de bine, in reprize, insa niciunul dintre concurenti nu a dat inapoi. Cred ca numai bine s-au calit 🙂 Am ras, spunand ca acum fiecare dintre ei va putea face fata in orice conditii, apa fierbinte si cafea sa aiba.

Initiativa scolii a fost foarte bine primita, atat de sponsorii si partenerii care si-au dorit sa sustina concursul, cat si de membrii juriului (unii dintre ei veniti tocmai de la Pitesti pentru a participa), dar mai ales de participanti si sustinatorii lor. Un concurs nou, o nebunie totala care a starnit curiozitatea. Cine stie cati concurenti vor fi anul viitor, daca la prima editie s-au incumetat 12 baristi sa concureze?

Ma bucur ca am facut parte din acest proiect. Punem la cale o a 2a editie mai mare si mai zgomotoasa 🙂

Abia astept!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*